VERSCHIL TUSSEN LAMEL-PLANK, MULTI-PLANK, EN LAMEL-PARKET

Vaak krijgen wij de vraag, wat is het verschil tussen lamel-plank, multi-plank en lamel-parket. Dat is eenvoudig uit te leggen. Tot 2002 bestonden er onder de noemer PARKET een paar verschillende en duidelijke product-groep namen.

Tapis en of bourgogne:
Dit zijn vloeren die volledig door de Parketteur worden opgebouwd en afgewerkt in de te leggen ruimte.

Laminaat:
Vloerdelen met een klik verbinding waarvan de slijtlaag is uitgevoerd in kunststof.

Massieve plank:
Dit zijn vloerdelen met rondom mes en groef, uitgevoerd in een en dezelfde houtsoort.

Lamel-parket:
Ook dit zijn vloerdelen. Maar dan opgebouwd uit verschillende laagjes hout. Bovenzijde is de toplaag in de houtsoort naar uw keuze. Tussenlaag bestaat uit vuren of grenen, dwars verlijmd op de lengte richting. Onderkant voorzien van een langs fineer laag.

Lamel-plank:
In 2002 is de eerste lamelplank geïntroduceerd op de markt. De naam lamel-plank heeft ze te danken omdat de technisch specificatie in toleranties precies tussen de massieve-plank en lamel-parket zit.

De technische specificatie in pasvorm:
massieve plank is 0,5mm
Lamel-parket 0,1mm
Lamel-plank 0,25mm

De lamel-plank is opgebouwd uit een drager van multiplex. Vaak berken, opgebouwd uit verschillend kruislings verlijmde lagen. Hoe meer lagen, hoe stabieler het product. Op de drager is een top- of fineer-laag aangebracht. Afhankelijk van uw wens. Leverbaar in verschillende houtsoorten, en variërend van 0,03 tot 6mm dik.

Ondanks dat de naam parket-plank zijn naam verdient uit technische overwegingen, worden er vaak ook andere namen voor dit product gebruikt. Veel voorkomende namen zijn, duoplank, twinfloor, multi-vloer, multi-plank, samengestelde vloerdelen.

Doorsnede Multiplank Voordeel: 

Doorsnede Massief Voordeel: 

Bel me terug

DIRECT UIT DE FABRIEK Ruim 200.000 meter houten vloer wordt er per jaar in de fabriek geproduceerd. Hierdoor leveren wij direct van fabriek naar consument.
GOEDKOOP Zonder tussenhandel bent u bij ons het meest voordelig uit. En dan heeft u dus voordelig precies die houten vloer waar u naar op zoek bent.
DUURZAAM & KWALITEIT In onze fabriek wordt met jaren lange ervaring en veel zorg gewerkt aan de beste houten vloeren. Kom eens een kijkje nemen.
ALTIJD OP VOORRAAD Maak uw keuze in onze showroom. Vanuit ons enorme magazijn kunt u uw vloer bijna altijd meteen mee naar huis nemen.