TRADITIONEEL PARKET (TAPIS)

OLD STYLE

 

 

TAPIS

De traditioneelste onder de parketvloeren: tapis is het Franse woord voor Tapijt. Niet voor niets, want het hout,  wordt als laag van als ware ’t een tapijt van hout, op een tussenvloer mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.

LEGWIJZE

Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 60-80 jaar behaald kan worden. De tapis deeltjes worden op een eiken mozaïek ondervloer verlijmd en genageld. Dit is een perfecte combinatie met vloerverwarming. De tussenvloer wordt op haar beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer. Hierna wordt het parket ter plekke voorzien van een olie- of laklaag.

PATRONEN

Tapis kan gelegd worden in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, stroken of een blokpatroon. Keuze genoeg.

IDEAAL IN COMBINATIE MET VLOERVERWARMING

Deze manier van leggen levert één van de meest stabiele parketvloeren op. De vloer zal nauwelijks reageren op normale luchtvochtigheidsverschillen. Dit maakt tapis uitermate geschikt op vloerverwarming te leggen! Daarnaast is de vloer, doordat deze direct wordt verlijmd op de bestaande ondervloer, opvallend stil en produceert nagenoeg geen loopgeluid.

Traditionele Parket Vloer (tapis)

De voordelen van PVC
Een Traditionele parket vloer (tapis)van Parket-Fabriek.nl heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Wilt u de Traditionele parket  vloer (tapis) graag zelf zien en beleven ? Bezoek dan onze showroom voor deskundig en persoonlijk advies.