Informatie over parket
Pffavicon

Alle prijzen zijn excl. BTW

Alle prijzen zijn excl. BTW

Homepage 8211 Oud
Direct uit de fabriek
Homepage 8211 Oud
Scherpe prijzen
Homepage 8211 Oud
Duurzaam & kwaliteit
Homepage 8211 Oud
Altijd op voorraad
Overige informatie

OVERIGE INFORMATIE

Inmeten & transport

- U kunt uw vloer gratis afhalen, mocht dit niet lukken kunnen wij de vloer brengen tot op de stoep/ voor de deur. hiervoor rekenen wij 95,- excl. BTW.

- Mocht u zelf niet de mogelijkheid of kennis hebben om de houten vloer in te meten aan de hand van tekeningen of in het huis dan kunnen wij dit voor u verzorgen, hiervoor rekenen wij eenmalig € 95,- excl. BTW.

Zaagverlies

Visgraat
Bij een visgraat vloer rekent u met een zaagverlies van 10 á 15%.

Stroken/planken
Bij een vloer met planken/stroken rekent u met een 6% zaagverlies. Dit dient u bij uw netto vierkante meters op te tellen.

Vloerverwarming

De vloeren van Parket-Fabriek zijn geschikt om te verwerken op vloerverwarming. Deze mag tot maar liefst maximaal 31 graden Celsius, gemeten aan de bovenkant van de werkvloer, verwarmd worden.
De isolatiewaarden uitgedrukt in R-waarde van de Parket-Fabriek vloeren zijn voor de 6+3mm dikke vloeren 0,08, voor de 9+4mm 0,09 en voor de 9+6mm en 12+6mm 0,10.
Vloerdelen met een R-waarde van 0,10 en hoger zijn NIET geschikt voor vloerverwarming.

Opstook protocol vloerverwarming

Wanneer uw cementdek of anhydriet-vloer is gestort kunt u uw vloerverwarming na  (28 dagen cementdekvloer) en (14 dagen anhydriet vloer), inschakelen. U mag uw vloerverwarming dan aan zetten door de thermostaat knop op uw vloerverwarming verdeler open te draaien. LET OP: Voor de exacte temperatuur kunt u bij ons een infra rood meter lenen. Zorg er ook voor dat uw kamer thermostaat op maximale warmte vraag staat. Bijvoorbeeld 40 graden.
Tijdens het protocol mag de omgeving’s temperatuur nooit de ingestelde kamer temperatuur halen. De thermostaat kraan de eerste 5 dagen op 20 graden. De 6e tot de 10e dag op 30 graden, en de 11e tot de 15e dag op 45 graden. Door met de infra-rood meter op de vloerverwarming verdeler te richten, (u richt met voorkeur op de koperen koppelingen, aan de invoer zijde), kunt u de exacte ingaande temperatuur waarnemen.
U draait de kraan steeds verder open, totdat u de temperatuur heeft bereikt.

Uw vloer is op de 15e dag gegarandeerd droog.

U hoeft alleen nog maar een NUL-meting uit te voeren.

NUL-waarde meting

Nadat uw cementdek- of anhydriet-vloer met behulp van het opstook protocol voldoende droog is, kunt u de laatste stap uitvoeren. De NUL-meting. Op de 15e dag meet u 2 temperaturen. De temperatuur van de bovenkant cementdek- anhydriet-vloer. En de water temperatuur van het water gemeten bij de ingangszijde van de vloer verwarming’s verdeler.
De bovenkant van de dekvloer meet u op elke ongeveer 2 tot 5 vierkante meter. (infra rood meter) De hoogst gemeten waarde dient u als uitgangs punt aan te houden.
De NUL-waarde bepaalt u door de maximale toegestaan oppervlakte temperatuur voor Parket-Fabriek vloeren van 30 graden af te trekken van de oppervlakte temperatuur die u als hoogste waarde heeft gemeten. Bijvoorbeeld hoogste gemeten waarde 42 graden celsius, min de maximaal toegestane oppervlakte temperatuur 30 graden celsius is een verschil van 12 graden.
In dit geval zal de temperatuur van het oppervlak van de cementdek- anhydriet-vloer met 12 graden celsius verlaagd moeten worden, zodat deze niet meer hoger zal zijn dan 30 graden celsius. Hiervoor moet u dan de water temperatuur van de vloerverwarming’s verdeler ook met 12 graden celsius verlagen. Dit is in stappen van 10 minuten eenvoudig uit te voeren.

OM TE VOORKOMEN DAT IEMAND PER ONGELIJK DE THERMOSTAATKRAAN VAN UW VERDELER OMHOOG DRAAIT, IS HET RAADZAAM OM DEZE KRAAN DOOR UW INSTALLATEUR TE LATEN VERZEGELEN.

Garantie vloerverwarming

Bij het verwerken van een Parket-Fabriek vloer op vloerverwarming is het gebruik van 3 temperatuur registratie-verklikker per 10m² verplicht. De temperatuurverklikkers dienen op de werkvloer geplakt te worden. Houdt u er rekening mee, dat bij vloeren die vast aan de ondervloer worden gelijmd, u geen lijm op de verklikker smeert. Wanneer u aanspraak wilt maken op garantie, is het mogelijk dat Parket-fabriek de verklikkers wilt zien. Deze zullen dan met een gatenzaag vrij worden gemaakt. U, of uw legger, zal een exacte tekening moeten maken van de plaatsen waar de verklikkers liggen. De garantie vervalt wanneer een of meer verklikkers is verkleurd. De verklikkers verkleuren bij een temperatuur van 31 graden.

De verklikker kunt u activeren door de strip aan de zijkant te verwijderen. De verklikker zal alleen verkleuren wanneer de temperatuur 31 graden celsius of hoger zal zijn. Ook wordt de tijdsduur van de te hoge temperatuur geregistreerd. De verkleuring is permanent.